Tuinontwerp Studio Brabant

Werkwijze & diensten

Middels mijn tuinontwerpen & beplantingsplannen wil ik mijn passie voor tuinen met u delen. Mijn passie voor het ontwerpen en verbeteren van tuinen betekent voor u als klant een persoonlijk ontwerp dat u als vernieuwend, realistisch en betaalbaar ervaart. Persoonlijk omdat ik u bij voorkeur betrek in het gehele ontwerpproces, vernieuwend omdat het uitgangspunt van ieder ontwerp de bestaande pareltjes -volgroeide bomen, planten, hergebruik bestrating etc.- in uw huidige tuin zijn, realistisch omdat ieder ontwerp uitvoerbaar dient te zijn door een goede hovenier of een handige doe-het-zelver en als laatste betaalbaar omdat ik mij terdege bewust ben van het feit dat u pas iets aan een ontwerp heeft indien u deze ook daadwerkelijk kunt realiseren.

Werkwijze tuinontwerp & beplantingsplan

Ik hanteer de volgende werkwijze:

  1. Ons eerste gesprek is per definitie bij uw thuis / uw nieuwe woning. Dit is een vrijblijvend en oriënterend gesprek om van gedachte te wisselen over uw wensen en ideeën;
  2. Tijdens ons tweede gesprek gaat u aan de slag. We gaan in detail uw wensen en ideeën inventariseren, zodat het op te stellen tuinontwerp volledig gaat voldoen aan uw wensen. Tijdens deze afspraak meet ik ook uw tuin in. Voor meer informatie verwijs ik u naar de toelichting bij de diverse stappen in het stappenplan tuinontwerp;
  3. Tijdens ons derde gesprek presenteer ik aan u het tuinontwerp. Zodra u tevreden bent, gaan we gezamenlijk aan de slag met het uitkiezen van de beplanting die goed bij uw tuinontwerp past. Indien gewenst kan ik vooraf het aantal planten waar u uit kunt kiezen downsizen tot ongeveer 150 stuks (passend bij uw ontwerp, uw wensen qua bloem- en bladkleur en uiteraard de omgevingsfactoren). Ik beschik over een databank van ruim 7900 planten die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat en dus ook voor uw tuin. Voor meer informatie verwijs ik u naar de toelichting bij de diverse stappen in het stappenplan beplantingsplan;
  4. Tijdens het vierde gesprek bespreken wij het totale ontwerp (tuinontwerp en/of beplantingsplan).

Op basis van het voor u op maat gemaakte tuinontwerp, beplantingsplan en de toelichting kunt u uw tuin zelf aanleggen dan wel laten aanleggen via bijvoorbeeld mijn samenwerkingspartner Kegelaer Hoveniers. Daarbij kunt u leunen op mijn opgebouwde netwerk van kwekers, doordat u via mijn kanalen de gekozen beplanting tegen eerlijke prijzen kunt inkopen. U bent dan verzekerd van kwalitatief goede producten. Mocht u tijdens de uitvoering van de plannen tegen vragen aanlopen, ik ben altijd beschikbaar voor overleg.

Direct naar de kosten: kosten tuinontwerp & beplantingsplan.

Werkwijze aanleg

Indien gewenst kan ik op diverse vlakken ondersteuning bieden bij het realiseren van het tuinontwerp en/of het beplantingsplan, waaronder:

1. Levering plantmateriaal

Indien gewenst kan ik zorgdragen dat de door u uitgekozen planten worden geleverd. Via mijn inmiddels opgebouwde netwerk van lokale kwekers kan ik iedere plant (van de ruim 7900 planten waar u uit kunt kiezen) aan u leveren. Kwaliteit geborgd tegen goede prijzen. Een vrijblijvende prijsindicatie is standaard inbegrepen in de dienstverlening als service.

2. Ondersteuning plantdag

In overleg met u kan ik tijdens de plantdag ondersteuning bieden bij het uitzetten van de beplanting. Ik zal kijken naar de geleverde kwaliteit, de geleverde aantallen en de planten op de plaats zetten. Dit is een belangrijk moment, want er wordt geschoven met planten om het gewenste effect te bereiken.

3. Exclusieve samenwerking met Kegelaer Hoveniers

Met ingang van 1 januari 2019 is het ook mogelijk om het tuinontwerp en/of beplantingsplan rechtstreeks door Kegelaer Hoveniers te laten realiseren.

Direct naar de kosten: kosten ondersteunende diensten aanleg.