Tuinontwerp Studio Brabant

2019 was een mooi jaar! Tijd voor de feestdagen!

Beste bezoeker van de website,

Inmiddels zijn de laatste dagen van het jaar 2019 aangebroken. Het jaar is voorbij gevlogen waarbij verdere professionalisering van Tuinontwerp Studio Brabant een hoofddoelstelling was. Die is ruimschoots behaald door de samenwerking met Alexander van Kegelaer Hoveniers, de creatieve lessen van Ilona van Artzinnig en het stabiele regionale kwekers netwerk. Allemaal professionals op eigen terreinen waar ik veel van heb kunnen leren.

De opgedane kennis is direct door vertaald in de lopende & afgeronde opdrachten uit 2019. U zult bij de raadpleging van de voorbeelden zien dat de ontwerpen steeds mooier worden. Samen met Ilona werk ik richting een tekenstijl die veel kenmerken heeft van ‘City drawing’. Een tekenstijl die mij erg aanspreekt en zorgt dat ik nog meer plezier beleef aan deze uit de hand gelopen hobby.

In 2019 heeft Alexander, ons eerste samenwerkingsjaar, al enkele tuinen mogen aanleggen voor klanten van Tuinontwerp Studio Brabant. Het is goed bevallen om de klanten van Tuinontwerp Studio Brabant door te kunnen sturen naar een toegankelijke en professionele vakman waar ongecompliceerd mee geschakeld kan worden. Een vakman die voor alle smaken van samenwerking met de klanten openstaat: van het verzorgen van onderdelen van het ontwerp zoals het grondwerk, straatwerk, schuttingbouw tot de complete aanleg van het ontwerp.

Maar dat is maar de 1/2 van het verhaal voor 2019. Traditionele opdrachtgevers van Tuinontwerp Studio Brabant zijn vaak ‘doe-het-zelvers’. Tuinliefhebbers die juist voor Tuinontwerp Studio Brabant kiezen vanwege het maatwerk: een ontwerp en/of beplantingsplan welke totaal aan de wensen van de klant voldoet. In 2019 hebben klanten in eigen regie complete tuinen aangelegd. Prachtige resultaten waar ik zorg heb mogen dragen voor de ‘kers op de taart’. Het leveren van de planten voor de complete tuin. Qua werk is dit wat anders dan achter het bureau een ontwerp met de hand tekenen. Dit is namelijk echt doorpakken. Maar het resultaat mag er altijd wezen: de kwalitatief sterke planten van de kwekers leveren altijd tevreden klanten op. Zeker als er een goede mix wordt ingekocht in kleine (P9) en grotere (C2/C5/150cm+) planten. De tuin heeft dan al in het eerste jaar een goede body meegekregen!

Professionalisering heeft natuurlijk ook een afbreukrisico. Dat heb ik helaas ook mogen ervaren in 2019. Wat geboren is uit een hobby moet ook een hobby blijven. Waar ik in de eerste jaren van Tuinontwerp Studio Brabant seizoen golven constateerde qua opdrachten (voor- en najaar) gold dat in 2019 het hele jaar door aanvragen binnenkwamen. Op zich is dat een prachtig compliment, maar het ging wel ten koste van het plezier. Bij teveel opdrachten ontstaat er ‘druk’.  Die ‘druk’ is niet wenselijk, omdat ik altijd 100% kwaliteit wil leveren. Het resultaat is dat ik inmiddels in 2019 tot twee keer toe een opdrachtenstop op de website heb gepubliceerd. Met een mooi gevulde portefeuille ga ik 2020 in! Het jaar dat voor Tuinontwerp Studio Brabant het eerste lustrumjaar vormt!

Ik wens u fijne feestdagen toe!

Vriendelijke groet,

Ernst-Jan

Een gedachte aan “2019 was een mooi jaar! Tijd voor de feestdagen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.