Tuinontwerp Studio Brabant

Het tuinseizoen 2019 is weer gestart! Tuinontwerpen, tuinontwerpen & nog eens tuinontwerpen!

Beste lezer,

Je zou het vandaag, 10 februari (een complete regenachtige dag met windkracht 6), niet zeggen, maar het tuinseizoen voor 2019 is weer volledig los! De statistieken van de website liegen er niet om. Dagelijks tientallen bezoekers die www.tuinontwerpbrabant.nl uitvoerig bekijken om zelf met bijvoorbeeld de stappenplannen aan de slag te gaan of juist op zoek zijn naar een tuinontwerper.

De opdrachtgevers zijn op dit moment dan ook zeer divers. In januari heb ik inmiddels diverse ontwerpen opgesteld. Denk dan aan een tweetal tuinontwerpen voor aanpalende projectontwikkelingspanden midden in het Ginneken, Breda. De uitdaging was om al vooruitlopend op de wensen van de kopers een tweetal tuinen uit te werken welke zorgden voor een rustig ogend geheel. De tuinen moesten in elkaar opgaan en toch volledig zelfstandige tuinen blijven. Realisatie wordt verwacht in september.

Maar ook een renovatie van een tuin in de prachtige Bredaase wijk Ruitersbos. De opdracht was om de bestaande tuin aan te pakken zodat deze meer aansluit op de wensen  van de nieuwe bewoners. Wederom een prachtige opdracht. Juist binnen de bestaande kaders aanpassingen voorstellen welke de tuin een compleet ander beeld gaat meegeven. Met name het middenkader zal een totaal andere aanblik krijgen door het vernieuwde lijnenspel van strakke hagen, bijpassende bomen en de modernisering van het straatwerk. Ik ben erg benieuwd naar de toekomstige uitwerking van het geheel.

Ook ben ik samen met bewoners van meerdere stadstuinen in Breda en Teteringen aan de slag gegaan. Wederom was de uitdaging om de gedateerde tuinen volledig te herzien. Opdrachten waar ik veel plezier aan beleef, omdat iedere tuin zijn eigen stijl en sfeer mee krijgt passend bij de bewoners.

Op naar de volgende 11 maanden in 2019! Het beloofd een mooi jaar te worden.

Vriendelijke groet,

Ernst-Jan

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.