Tuinontwerp Studio Brabant

Over de tuinontwerper

De drijvende kracht achter Tuinontwerp Studio Brabant is tuinontwerper Ernst-Jan de Roest. Volgende tijdlijn visualiseert wat u van mij kan verwachten:

Knipsel historie 1

Tuinen interesseren mij al sinds mijn tienerjaren. Aan de groei en bloei van planten én het (her)inrichten van de ouderlijke tuin beleefde ik toentertijd al veel plezier. In 1999 ben ik fiscale economie en fiscaal recht gaan studeren, op de studentenkamer viel helaas weinig te tuinieren. Na mijn studie betrokken wij onze eerste woning in Arnhem en daarna in Breda & Teteringen. Het actief tuinieren en ontwerpen van tuinen komt weer volop in gang. De directe omgeving maakt graag gebruik van mijn passie voor tuinen, creativiteit en kennis en kunde. In de zomer van 2012 komt dan toch het moment: “het bloed stroomt waar het niet gaan kan”. De beslissing wordt genomen om een opleiding tot tuinontwerper te volgen bij een oude rot in het vak. Al snel besluit ik om Tuinontwerp Studio Brabant op te richten. Doelstelling is om mijn passie te delen met andere tuinliefhebbers. En daar staan we nu, inmiddels ruim 10 jaar later. Een dagelijks leven bestaande uit een prachtige mix tussen fiscaliteit en tuinen. Een mix tussen twee werkterreinen die elkaar meer overlappen dan de eerste indruk doet vermoeden. Belangrijke eigenschappen voor beide passies zijn: goed luisteren naar de wensen van de klant, doorvragen als de wensen van de klant nog te ‘ruim’ zijn geformuleerd en samenvatten wat de klant uiteindelijk beoogt. Vervolgens dienen binnen de daarvoor beschikbare kaders (in uw situatie de erfgrenzen, zon- schaduwkaart etc.) de wensen vertaald te worden in een oplossing/ontwerp. Een ontwerp waarin u uw zelf dient te herkennen. Een leuke uitdaging die ik graag met twee handen aanpak!

Hartelijke groet,

Ernst-Jan