Tuinontwerp Studio Brabant

Onderhoud in de maand mei

Tuinonderhoud in mei

Klanten van Tuinontwerp Studio Brabant krijgen bij ieder beplantingsplan een plantenboek en bijbehorend onderhoudsschema aangeboden. In het plantenboek staat precies welk type onderhoud een gekozen plant behoeft. Middels het schema is in één blik duidelijk wanneer de klant of zijn hovenier aan de slag mag. Dit om ervoor zorg te dragen dat u nog heel lang kunt genieten van uw nieuwe tuin! Hieronder een voorbeeld van een deel van een onderhoudsschema :

De maand mei is een relatief rustige tuinmaand, terwijl u nu veel dagen vrij zult hebben en de weersomstandigheden juist nu uitnodigend zullen zijn om te tuinieren 🙂

Water geven

De belangrijkste activiteit voor deze maand is water geven. De nieuwe aanplant, denk aan bomen en heesters, heeft onvoldoende wortels geschoten om reeds zelfstandig de warme maanden door te komen. Dus houdt u a.u.b. een oogje in het zeil en grijp tijdig in!

Snoeien

Ingeval u het onderhoudsschema goed heeft gevolgd, dan kunt u de snoeischaar in de schuur laten liggen. Qua snoeiwerk de volgende tips:

  • Formele hagen, zoals buxushagen mogen een lichte snoeibeurt hebben (pas na ijsheiligen!).
  • De liguster- en taxushagen mogen licht gesnoeid worden indien u dat vorige maand nog niet heeft gedaan.
  • De minder formele hagen, zoals beukenhagen, laurier, hulst etc. mogen een keer gesnoeid worden.

Bemesting

De vaste plantenborders mogen in deze maand extra bemesting.

Gazon

In de maand mei kunt u compleet losgaan op uw gazon. U kunt inzaaien, moet regelmatig maaien voor een mooi resultaat, onkruid verwijderen en bemesten!